Istoria Tatuajelor – by martzyanu Tattoo

Primele manifestari a ceea ce numim astazi ‘body art’ au aparut, cu aproximativ 12.000 de ani i.Hr.: cei care aveau rani pe corp, incercau sa le vindece prin frecarea cu cenusa. In urma cicatrizarii zonelor afectate ramaneau urme negre, asemanatoare unor desene.

Inscriptiile pe piele si autoprovocarea cicatricilor au devenit in scurt timp o traditie puternic incarcata simbolic, reprezentand, fie statutul social, fie apartenenta la un anumit grup sau starea de doliu.


Nu se cunoaste exact unde au fost primii oameni tatuati de pe planeta, inca se dezbate aceasta problema, ultimele descoperiri ne indreptandu-ne catre Egipul antic si poporul eschimos. Tatuajele difera de la o populatie la alta dar ideea ramane aceeasi…cei tatuati erau o clasa privilegiata, tatuajul ingaduindu-le sa se identifice cu anumite animale, urmarind in primul rand dobandirea virtutilor intruchipate de ele, fapt care este deopotriva o manifestare a puterii ceresti si o emblema tribala. Astfel, la majoritatea popoarelor, conducatorii din timpuri stravechi aveau diverse tatuaje pe corp reprezentind numele persoanei in cauza, plante sau animale sacre pentru poporul respectiv, dar cele mai multe cuprindeau simbolul totemic care arata descendenta persoanei in cauza.

La eschimosi femeile erau tatuate pe fata ca semn de frumusete, prin trecerea unui os subtire de peste imbibat in grasime de foca si funingine. In Australia, maori, nativii din Noua Zeelanda aveau aproape tot corpul acoperit cu tatuaje, inclusiv fata cu modele geometrice si spirale trasate pe liniile energetice ale pielii. Se stie ca primele tatuaje se faceau zgariind pielea pe conturul desenului, peste care se turna smoala fierbinte. Mai des folosit era sistemul de intepare a pielii. Polinezienii intepau pielea cu dinti de rechin, inmuiati in vopsea, in Japonia, acele ascutite erau confectionate din cochilii de scoici.

In anul1876 Thomas Alva Edison patenteaza prima masina de tatuat. Aceasta era o masina ce avea ca baza un motoras electric. Dupa primul razboi mondial tatuajul a capatat o larga raspandire. Asa ca tatuajul nu este o moda ci o forma de eliberare initiatica subconstienta de cele mai multe ori.
Nici poporul roman nu face exceptie, marile familii domnesti Basarabii si Musatinii, cu toate ramurile lor descendente isi insemnau copii cu simbolul dinastic. De asemenea, in Asia tatuajele au fost si sint la mare prêt, in Thailanda existand un templu dedicat tatuajelor.

In secolele al XVI-lea si al XVII-lea, marinarii au fost cei care au adus tatuajul in Europa, iar in Statele Unite tatuajele au continuat sa faca deliciul matelotilor pana in secolul al XX-lea, cand sensul lor a luat o noua turnura.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, obiceiul a devenit cu atat mai blamat cu cat era asociat delincventei juvenile si stilului ‘biker’. In cultura americana, in general, tatuarea pielii nu era foarte apreciata. In anul 1961, izbucnirea unor epidemii de hepatita si a unor forme de intoxicatii ale sangelui, a dus la interzicerea practicii in mai multe zone.

Desi existau saloane dotate cu instrumentele necesare realizarii tatuajelor, putini le utilizau in mod corespunzator. In plus, presa bombarda pe buna dreptate, publicul cu informatii denigratoare pe aceasta tema.

Tot in acea perioada, perspectivele s-au schimbat radical, odata cu aparitia lui Lyle Tuttle, cel care a reusit sa foloseasca influenta mediatica pentru a aduce in plan pozitiv imaginea peiorativa sub care se afla arta ‘decorarii pielii’. El a tatuat corpurile unor celebritati ale vremii, in principal femei, pe care le-a adus apoi in lumina reflectoarelor. Initiativa a fost un succes, de vreme ce marile reviste si posturi de televiziune il abordau frecvent pentru a oferi publicului diverse informatii despre tatuaje.

La inceputul anilor ’90 se producea o renuantare a fenomenului, iar semnificatia tatuajelor s-a redus la mercantilism intr-o societate care parea ca se indreapta cu pasi repezi spre desacralizare. Astazi, traditia revine cu forte noi sub forma unui trend in continua dezvoltare. Desi amatorii moderni nu sunt motivati de aceleasi principii pe care le aveau in vedere pasionatii erei de inceput a tatuajelor, inca se tine cont de o parte a simbolisticii antice.

Astazi nimic nu mai e la fel… Din era rock tatuajele au pasit spre noi orizonturi si momentan sunt preferate de tot mai multe celebritati pop & rap.

In Siberia a fost descoperit un mormant din gheata cu o femeie tatuata vechi din: 2500 inainte de Christos.

In zilele noastre partea artistica a tatuajului a luat o directie de nevisat acum 20-30 de ani in urma. S-a ajuns la creatii greu de redat chiar si pe o panza cu pensula.

O scurta trecere prin timp a tatuajului:

Barbat din Noua Zeelanda – Aceasta pictura este din 1771 a fost desenata de James Cook, cel de-al doilea explorator care picteaza un barbat Maori cu motive moko pe fata (tatuaj pe fata).

Poza: National Maritime Museum, London

Un client vechi – O pictura pentru a impresiona – 20 martie 1880.

Poza: din colectia lui Lionel Titchener, British Tattoo History Museum, Oxford

Pictura ce era pe majoritatea afiselor pentru evenimente. (Artistul si data necunoscuta)

George Burchett – In lucru la salonul sau, circa 1950
Poza: ©Din colectia lui Lionel Titchener, British Tattoo History Museum, Oxford

Zoe Windle – Diverse modele, pe umeri si brate.

Poza: © National Maritime Museum, London

Walter Kirkpatrick Tribale si diverse modele

Poza: © National Maritime Museum, London

Malcolm Riches Model peste negru

Poza: © National Maritime Museum, London

Jane Woodgate Aripi de inger

Poza: © National Maritime Museum, London

Cathy Walker Model de stele punctuate.

Poza: © National Maritime Museum, London

Doua,trei sfaturi inainte de a te tatua!

Alege cine o sa-ti faca tatuajul dupa ce vezi un portofoliu cu lucrari facute de artistul salonului respectiv. E bine sa stii ce vrei inainte de a intra intr-un studio de tatuaje.
Asigura-te ca nu esti alergic la materialele ce se folosesc inainte si dupa tatuaj.
Tatueaza-te doar intr-un salon de tatuaje, curat, ordonat, unde curatenia si igiena este vizibila. Daca nu-ti place cum arata salonul sau tatoo-artistul (curat si prezentabil)puteti pleca, nu te costa nimic! Sanatatea ta este pe primul loc! Daca nu ai gasit acest salon, cauta unul in apropierea orasului tau (sunt clienti care calatoresc 300 – 400km, pentru a se tatua in conditii optime).

Tatuajul mexican

Tatuajele mexicane sunt unele dintre cele mai remarcabile ca modele. Acestea sunt alese dintre acele vechi culturi Maya, aztece si incase, fapt ce le confera o infatisare distinctiva, diferita de alte tipuri de tatuaj, fiind de aceea si usor de recunoscut. Modelele geometrice si puternic reliefate ale tatuajelor mexicane le fac sa fie foarte pretabile artei tatuajului.

Calendarul Aztec

Se intalnesc cateva motive traditionale specifice tatuajului mexican. De exemplu, motivul calendarului aztec, usor de recunoscut, este unul dintre cele mai populare modele de tatuaj. Quetzalcoatl, respectiv zeul-sarpe cu pene, al mexicului antic, a fost bine adaptat in tatuajul mexican ca si zeul tineretii Chalchiuhtlia. Toate aceste imagini sunt reprezentate in culori puternice pentru o impresie maxima, desi o simpla imagine azteca in alb si negru poate fi la fel de impresionanta.

Capul lui Quetzalcoatl

Aceste imagini aztece si incase din care s-a inspirat tatuajul mexican sunt o inovatie destul de recenta. Bineinteles, respectivele culturi antice se foloseau de aceste imagini si posedau si arta tatuajului, dar intre cele doua nu exista nici o legatura. Tatuajele antice aztece erau mai degraba rudimentare si aveau scopul de a evidentia mai degraba statutul social al persoanei, decat de a-i decora corpul. Pe de alta parte, un anumit tip de tatuaj mexican sau hispanic a fost des utilizat un anumit timp, acesta fiind tatuajul de banda, sau de inchisoare,ilustand adesea litere si imagini crestin-catolice precum sfinti, crucea sau imagini christice. Astazi tatuajul mexican este mult mai mult decat atata. Tatuajele mexicane sunt unele dintre cele mai frumoase si originale modele, fiind pe cale de a inlocui pe cele celtice si tribale.

Inainte ca cineva sa se decida asupra unui tatuaj mexican, ar trebui sa cerceteze putin mitologia care il inspira si semnificatia precisa a imaginii selectate, caci este o imagine aleasa pentru toata viata si trebuie sa existe certitudinea semnificatiei, concordanta cu ceea ce se doreste. Mitologia azteca, maiasa si incasa este extrem de inspirata dar, are si unele laturi intunecate. Deci, asigura-te ca-ti vei alege desenul in care te regasesti.

Tatuajul chinezesc

Tatuajul chinezesc este un exemplu de tatuaj simbolic cosmopolit ce ne atrage atat de mult astazi. Interesant, caci in cultura traditionala chineza tatuajul avea o conotatie negativa. De fapt, exista conceptia ca organismul uman este sacru, un dar de la parinti si care nu trebuie afectat intr-un mod permanent, nici macar prin tatuaj. Pe de alta parte, a existat tatuaj tot timpul in China, primele tatuaje chinezesti fiind considerate o pedeapsa, un stigmat.

Astazi tatuajele chinezesti sunt extrem de populare in lumea occidentala,fiind usor de vazut de ce. Arta si literele simbolice ale culturii traditionale chineze sunt foarte bune modele pentru tatuaj. Literele chinezesti continute de tatuaje sunt de fapt cuvinte sau expresii scrise cu litere sau caractere chinezesti, ale caror linii gratioase le fac perfect pretabile artei tatuarii. Bineinteles ce-i ce doresc tatuaje cu caractere chinezesti trebuie sa-si aleaga cuvantul sau fraza cu grija, fiind siguri ca acestea au intelesul pe care ei le-o acorda. Si, de asemenea, sa se asigure ca artistul tatuator le poate reproduce corect.

Exemplu de litera chinezeasca

Insa caracterele chinezesti nu sunt unicul tip de tatuaj chinezesc popular astazi. Unii opteaza pentru tatuaje cu dragoni sau pentru simboluri yin/yang. De fapt tatuajul yin/yang este una dintre cele mai populare modele printre tinerii din America de Nord de astazi, cum au fost si in decada precedenta. Simbolul este simplu dar dramatic, putand fi executat in aproape orice dimensiune, un tatuaj yin/yang de dimensiunea une monede de 50 bani sau mai mic fiind estetic dar si de o mare forta. In plus simbolul yin/yang semnifica profund armonia si echilibrul. In plus, desi, se pot alege tatuaje intr-o mare varietate de culori, negrul creeaza cea mai puternica impresie, rezistand cel mai mult fara sa paleasca.Un tatuaj yin/yang in alb si negru este un exemplu perfect.

Exemplu de yin/yang

Tatuajele cu litere chinezesti sau care incorporeaza alte simboluri chinezesti, reprezinta multiple posibilitati de alegere.In ciuda atitudinii specifice culturii chinezesti traditionale, este evident faptul ca tatuajul si alte arte corporale castiga teren printre tinerii chinezi de astazi.

Tatuajul traditional japonez

Tatuajul traditional japonez poate ca este un lucru ce tine de trecut, dar magia lui este eterna. Ca si alte culturi universale, cea japoneza a avut si ea o arta traditionala a tatuajului. Tatuajul japonez s-a nascut destul de tarziu, comparativ cu cel chinezesc, practicat inca inainte de anul 2000 inainte de Hrisos, cel japonez atingandu-si apogeul in jurul anilor 1800. Aceasta era perioada numita Edo, un timp in care puterea si influenta oamenilor obisnuiti era in plina crestere. O modalitate pe care oamenii o considerau potrivita pentru a-si cheltui bogatia era sa-si celebreze arta si cultura cu tatuaje in stil japonez. Frumusetea acestor imagini era considerata o recompensa pentru lungul si durerosul proces al tatuarii. Genul de arta japoneza a tatuarii atat de populara la acel timp era cunoscut sub numele Horimono s-au Irezumi. Era de fapt o ramificatie a artei gravurii in lemn numita ukiyo, la fel de populara.

Tatuaj traditional japonez

Arta tatuajului din perioada Edo nu folosea doar simboluri, in multe cazuri o intreaga pictura sau gravura erau reproduse pe corp. Acest tip de tatuaj era foarte frumos si deosebit. In acest timp cei mai buni artisti tatuatori au devenit faimosi, multi dintre ei orietandu-se spre tatuaj ca o completare a carierei artistice. Adeseori acelasi artist ce a executat un superb peisaj pe panza sau hartie era capabil sa-l reproduca si sub forma de tatuaj. Putini oameni de astazi au norocul sa aiba tatuaje tradiditionale japoneze in stil Horimono. Judecand dupa frumusetea tatuajelor in acuarela si cea a gravurilor in lemn ce astazi mai exista, aceste tatuaje trebuie sa fi fost uluitoare. Astazi insa multi dintre noi prefera tatuajele continand simboluri mai degraba, decat imagini complexe si aici intra in scena tatuajele de tip kanji.

Acestea sunt de fapt caracterele japoneze, fiecare dintre ele fiind atat un fonem cat si un simbol. Acest tip de tatuaje sunt foarte populare astazi, probabil mai populare printre occidentali decat printre japonezi. Este usor de vazut de ce: tatuajele kanji sunt mici insa de efect, compacte si elegante, un tatuaj kanji fiind modalitatea perfecta de a afirma ceva cu ajutorul artei, o modalitate moderna si bogata in semnificatii. Tatuajul kanji, probabil, mai are pana sa-si atinga maxima popularitate.

Tatuajul crestin

Deoarece multi dintre noi tindem sa asociem tatuajul cu grupurile rau famate si criminale, am ramane surprinsi sa aflam ca tatuajele crestine sunt extreme de populare. Crestinii se tatueaza si, pentru multi dintre, ei tatuajul reprezinta o modalitate unica si personala de a avea iconografia crestina si imagistica religioasa mereu la indemana. Spre deosebire de credinta Iudaica, crestinismul nu poseda reguli inpotriva tatuarii, cu exceptia unor avertismente adresate tineretului pentru a fi modest in afisarea acestora in lume. Asadar, atat timp cat este de bun gust si potrivit, un tatuaj crestin este un simbol puternic ce rezoneaza cu o multime de tineri crestini. O mare varietate de simboluri crestine au fost transformate in modele de tatuaj, insa nici unul asa cum este crucea.

Tatuaje crestine infatisand diverse modele ale crucii sunt des intalnite, fiind pana la urma cea mai apta si recognscibila imagine crestina. Unele tatuaje il infatiseaza pe Isus pe cruce, in timp ce altele infatiseaza crucea, adesea reproducand textura lemnului si coroana de spini agatata de una dintre brate. Alte tatuaje constau din infatisarea unor cuie incrucisate, cuie mari ca cele folosite in crucificarea lui Iisus.

Cruce crestina

Alte modele infatiseaza crucea celtica, probabil una dintre cele mai populare tatuaje, crucea ruseasca si crucea egipteana Ankh, o cruce cu o forma circulara in partea superioara, de fapt simbolul egiptean pentru viata. In afara de cruce, mai sunt si alte imagini crestine des utilizate in tatuajul crestin.

Pestele lui Isus

Simbolul pestelui este un bun exemplu, simbolul pestelui stilizat fiind adeseori utilizat ca simbol al lui Hristos. Este un simbol ce se preteaza foarte bine tatuajului, in special in culoare neagra.

Tatuajele crestine hispanice reprezinta o suspecie interesanta. Daca stiti cate ceva despre pictura, n-ati fi prea surprinsi sa aflati ca majoritatea mexicanilor, ca si alte popoare hispanice, chiar daca este vorba despre unii indivizi apartinand unor bande criminale, sunt profound religiosi si se bazeaza pe simbolurile crestine pentru a fi protejati si identificati. Aceste tatuaje sunt ceva mai complexe, multe continand imaginea unui sfant,a lui Iisus sau a Fecioarei Maria. Adeseori tatuajele hispanice ilustreaza cuvinte precum un verset biblic, insotit, cateodata, de numele cuiva drag. Multi membri ai bandelor mexicane poseda tatuaje elaborate, permitand individului ca, la propriu, sa-si poarte identitatea si emotiile pe piele.

Tatuajul Maori

Tatuajele maori sunt printre cele mai distinctive tatuaje din lume, arta tatuarii fiind o arta sacra pentru populatia Maori din Noua Zeelanda, care, probabil, a fost adusa din insulele Polyneziei de est.

Tatuaj TA MOKO

Tatuajele traditionale Maori sunt cunoscute ca ‘Ta Moko’ ce constau in desene spiralate si foarte reliefate ce acopera fata si in unele cazuri fesele si picioarele. De fapt termenul ‘TA Moko’ se refera la procesul de tatuare, in timp ce produsul final, tatuajul insusi, se numeste Moko. Oricum, asa cum vom vedea, procesul tatuarii si tatuajul insusi sunt ramuri separate, conform traditiei maori. Ambele aveau o semnificatie sacra, atat tatuajul Maori, cat si lungul si durerosul proces al efectuarii acestuia.

Istoria populatiei Maori este destul de neclara, ca si cea a tatuajului Maori, dar avem la dispozitie explicatia mitica a acesteia. Conform cu legenda, Ta Moko provine din lumea de dedesubt; cand Mataora un tanar razboinic s-a indragostit de Niwareka, printesa lumii din adancuri, aceasta a fost de acord sa vina in lumea noastra sa se casatoreasca cu el. Purtanduse urat cu ea, s-au despartit, Niwareka intorcandu-se in regatul tatalui ei. Simtindu-se vinovat, Mataora s-a intors in lumea din adancuri pentru a-si recastiga sotia. Reusind acest lucru, tatal lui Niwareka il invata pe Mataora arta tatuajului Maori. Mataora a adus TA MOKO si alte abilitati inapoi in lumea aceasta, unde au fost adoptate de oameni.

Ritualul tatuari Maori este un proces complex. Sunt folosite cutite si dalti netede s-au zimtate, cerneala fiind aplicata prin efectuarea unor incizii. Inutil de spus, era un proces foarte dureros, dar tatuajele Maori erau destinate sa fie mai mult decat decorative, erau o dovada a curajului, puterii si statutului social. Atat barbatii cat si femeile se tatuau, desi femeile intr-un numar mai restrans. Pocesul de tatuare era un ritual, insotit de muzica si somn profund; de fapt somnul era mai mult sau mai putin o necesitate deoarece fata se umfla din cauza ranilor produse prin tatuare.

Tatuajul maori este foarte frumos, constand in forme curbate si spirale cu modele foarte complexe. Tatuarea incepea in timpul adolescentei si era folosita pentru a celebra evenimentele importante de-a lungul vietii. Era o importanta componenta a culturii, de fapt cei fara tatuaje era considerati fara statut social sau fara valoare.
Astazi tatuajul traditional maori sau TA MOKO este aproape disparut, dar tatuajele maori cunosc un reviriment. Desi cultura maori cunoaste o revitalizare, a cunoscut si o perioada de stagnare dupa sosirea colonistilor europeni,timp in care traditiile, precum tatuajul, si-au pierdut mult din semnificatie.

Tatuaj Maori modern

Tatuajele inspirate din cele Maori sunt deja altceva, multi dintre noi apreciind desenul lor, acestea crescand in popularitate. Tatuajele Maori moderne sunt de obicei situate pe corp, nu pe fata, folosindu-se metode de tatuare moderne.

Tatuajul henna (mehndi)

Nu esti pregatit pentru un tatuaj? Incearca tatuajul cu henna. Tatuajele henna numite si mehndi, sunt un tip de decoratiuni corporale temporare dezvoltate in India. Aceasta arta traditionala nu a fost interpretata ca fiind tatuaj, pana de curand.A fost inteleasa mai degraba ca fiind o cosmetizare,o decorare a corpului pentru ocazii speciale precum nuntile. Oricine a avut ocazia sa vada un desen traditional mehndi, poate sa admita caracterul complicat si socant al desenului. Cele mai comune locuri pentru desenele mehndi sunt mainile si picioarele. Unii artisti folosesc instrumente speciale, dar altii sunt capabili sa deseneze aceste modele si sa aplice henna doar cu mainile.

Model complex de tatuaj henna pe maini

Henna este o pulbere naturala folosita si pentru a colora parul.Cand este fabricata sub forma unei paste si aplicata pe piele, lasa in urma o culoare.Aceast dispare in decurs de zile sau saptamani, in functie de produsul folosit, unele fiind substantial mai puternice decat altele. Astazi,odata cu cresterea in popularitate a tatuajelor, tatuajele cu henna si-au gasit o noua aplicabilitate. Cu un produs hena se poate obtine un tatuaj temporar ieftin, nedureros si care sa para real. Insa, problema cu multe tatuaje din henna este aceea ca sfarsesc a fi estompate in culori, cu linii neclare si care se decoloreaza rapid. Depinde, se pare, de tipul produsului folosit.

In timp ce unii oameni opteaza pentru tatuajul traditional mehndi, exista si multe alte posibilitati.Se poate alege un tatuaj foarte apropiat de unul real, doar ca va fi de nuanta maro. De exemplu, desenele celtice sau tribale sunt foarte populare. Interesant, unii oameni opteaza pentru imagini crestine tatuate cu henna, fiind mai putin probabil ca un tanar crestin sa aleaga un tatuaj permanent. O alta inovatie este amplasamentul acestor tatuaje cu henna. Ca si in cazul tatuajelor reale, sunt preferate bratele,umerii si regiunea gleznelor.Desenul este executat de un artist tatuator,pasta fiind lasat sa se usuce pana se desprinde singura, lasand la vedere desenul de dedesubt.

Pentru artistii tatuajului, tatuajele cu henna probabil nu vor inlocui niciodata tatuajul real. Daca cineva nu este hotarat, sau este minor sau vrea sa vada cum ar arata un tatuaj real intr-un anumit loc de pe piele ,tatuajul cu henna este amuzant, ieftin si fara durere.

Henna neagra este un nume dat unui colorant toxic ce se adauga in henna pentru a o face neagra. Produsul ce se adauga se numeste parafenylenediamina (PPD) si este folosit in mod traditional in vopselele pentru par. Problema este ca organismul uman este in mod natural alergic la acesta putand aparea reactii severe alergice si cicatrici permanente.

Tatuajul irlandez

Tatuajele irlandeze cunosc o mare varietate de stiluri, tragandu-se din variatele si bogatele traditii artistice ale culture irlandeze. Irlandezii au o cultura foarte bogata si plina de culoare, tatuajul irlandez reflectand intreaga sa varietate. De la tatuajele celtice la clasica inima lui Claddagh si tatuajele religioase precum crucea celtica, aceste tatauaje sunt o importanta modalitate de a celebra cultura irlandeza si pe cea celtica.

Cultura irlandeza este rezultatual mai multor influente distincte, acestea fiind reflectate in tatuajul irlandez.Cea mai timpurie dar si cea mai puternica influenta este cea a culturii celtice. Celticii au fost un popor stravechi care odinioara au trait de-a lungul intregii Europe, stabilindu-se, in final, in insulele britanice
In perioada imperiului roman timpuriu celtii posedau o fabuloasa arta corporala, constand in frumoase si complexe imagini stilizate inspirate din natura. Cel mai popular tip de tatuaj irlandez este cel celtic. Acesta se preteaza perfect tatuajului lucrat in culoare neagra.

Irlandezi sunt constienti de mostenirea celtica, celebrand-o intr-o diversitate de modalitati. Multi irlandezi sunt, de asemenea, si foarte religiosi, existand un mare numar de tatuaje religioase reprezentative pentru cultura religioasa. Catolicii irlandezi sunt buni cunoscatori ai vietilor sfintilor si, desi, tatuajele cu sfinti mai degraba sunt tipice tatuajului Hispanic, gasim destule asemenea imagini si in cadrul tatuajului irlandez, incluzand aici si frumoasa cruce celtica, ce reprezinta un amalgam de imagistica celtica si crestina.
Tatuajul irlandez reflecta, de asemenea si folclorul, aflat in legatura cu traditiile atat celtice cat si cele crestine,dar distinct fata de ambele.Acest tip de tatuaje constau din imagini considerate tipic irlandeze precum: trifoiul alb, spiridusul, sau cupa de aur de la capatul curcubeului.

Inima lui Claddagh

Acest tip de tatuaje dovedesc o atractie continua,precum clasicul tatuaj inima lui Claddagh sau imaginea constand dintr-o inima, doua maini si o coroana. Posibil sa fi vazut aceasta inima pe o bijuterie, fiind vorba despre popularul inel irlandez.Irlandezii sunt foarte patrioti; intr-un mod mai degraba sentimental si foarte atasati de propria lor cultura fapt ce explica popularitatea in crestere a tatuajului irlandez.

Tatuajul polinezian

Tatuajele polineziene sunt o arta straveche asupra careia a fost indreptata atentia abia in timpurile moderne. Cu toate ca, doar putini dintre cei ce nu apartin insulelor polinesiene, ar fi dispusi sa suporte procedura lunga si dureroasa presupusa de un tatuaj polinesian autentic, am putea fi totusi atrasi de elemente ale modelelor tribale traditionale si sa dorim sa le includem, in propriile noastre tatuaje, folosind metode moderne.

Stil de tatuaj polinezian

Poporul polinezian si-a format propria lui cultura de-a lungul a sute si mii de ani. Cu toate ca in aceasta zona exista multe insule, populatia are origine comuna nestiindu-se cu exactitate care este aceasta, sau cand au venit si cum. Insulele Marchize sunt probabil puncti de plecare si de unde s-au raspandit mai tarziu spre Noua Zeelanda, Haway , Insula Pastelui, Samoa si alte cateva insule ce astazi gazduiesc grupuri etnice distincte. Desi sunt populatii distincte, o multime de similaritati culturale au ramas. De exemplu,toate aceste populatii practica arta tatuajului, folosind, de asemenea, aceleasi metode.

Tatuajele Samoa

Tatuajele din Samoa au primit o mare atentie din momentul primului contact cu populatia din regiune. Nu exista nici o indoiala asupra faptului ca tatuajul samoa atrage atentia din cateva motive, incluzand complexitatea desenului cat si procesul dureros ce trebuie suportat de ce-i ce se tatueaza. Ce este, de asemenea, remarcabil, este impactul vizual al acestor tatuaje, mai ales atunci cand acopera jumatate din corpul omului.

Model de tatuaj samoa

Modelele tatuajelor samoa sunt foarte bogate in semnificatii pentru cei din cultura respectiva, lucru evident la prima vedere, chiar daca noi nu stim ce reprezinta acestea. Modelele tatuajelor si simbolistica lor sunt complexe si abstracte, constand intr-o multime de forme imbinate.

Asa cum am mentionat anterior,acestea sunt remarcabile si pentru suprafata pe care o ocupa pe corpul omenesc, in special cand procedura tatuajului se face prin metode traditionale, un adevarat test de anduranta, pentru persoana ce se tatueaza. In loc de ace, pielea este intepata cu un dinte de porc sau de rechin. Nefinalizarea unui tatuaj o data inceput, este un motiv de rusine.
Desi putini dintre noi ar fi dispusi sa-si faca un tatuaj polinezian autentic, incorporarea unor simboluri si modele polineziene intr-un tatuaj modern este cu totul altceva.Cu siguranta tatuajul polinezian poseda un efect ce nu tine seama de timp.

 

Cred ca deja v-am dat prea multe detalii ,aveti nevoie de mine, contactati-ma!!!!

Like’it by:  martzyanu Tattoo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: